Uslovi korišćenja i prodaje | NIKKU

Uslovi korišćenja i prodaje

NIKKU ONLINE PRODAVNICA

Na osnovu odredbe čl.13. i čl.27. Zakona o zaštiti potrošača (Sl.glasnik RS 62/2014) privredno društvo NIKKU d.o.o, svoje cenjene potrošače koji robu kupuju putem internet sajta www.nikku.rs

O B A V E Š T A V A

 • da se prodaja robe putem internet sajta www.nikku.rs obavlja u okviru registrovane delatnosti privrednog društva NIKKU d.o.o.
 • da se osnovna obeležja robe mogu naći na sajtu www.nikku.rs;
 • da se prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) kupovina preko naše prodajne internet stranice www.nikku.rs smatra prodajom na daljinu;
 • da roba koja se prodaje putem internet sajta www.nikku.rs poseduje svojstva potrebna za redovnu upotrebu te vrste robe u skladu sa njenom namenom koja je definisana u Deklaraciji;
 •  da je prodajna cena robe naznačena uz svaki artikal;
 • da su sve cene izražene sa uračunatim PDV-om;
 • da je usluga isporuke robe BESPLATNA za teritoriju cele Republike Srbije;
 • da kupljenu robu isporučujemo u roku od 48 sati putem kurirske službe Post Express, na način kako je to definisano na strani USLOVI ISPORUKE - da se mogućnost kupovine robe uz posebne cenovne pogodnosti i∕ili uz posebne prodajne podsticaje (akcijska prodaja), obavlja u skladu sa uslovima koji su objavljeni na internet sajtu www.nikku.rs.
 • da potrošač robu koju kupuje putem internet sajta www.nikku.rs može platiti pouzećem gotovinski u trenutku isporuke, kao i istaknutim platnim karticama u trenutku kupovine na sajtu ili nalogom za uplatu u banci/pošti;
 • da potrošač prilikom kreiranja porudžbine pritiskom na taster POTVRDI preuzima obavezu plaćanja naručene robe;
 • da se saobraznost robe u ugovoru ISKLJUČIVO utvrđuje prema svojstvima i nameni robe kako je to definisano pripadajućom Deklaracijom;
 • da je sajt www.nikku.rs dužan da isporuči robu koja je saobrazna ugovoru. Ako isporučena roba nije saobrazna ugovoru, potrošač koji je obavestio prodavca o nesaobraznosti, ima pravo da zahteva od prodavca da otkloni nesaobraznost, bez naknade, opravkom ili zamenom, odnosno da zahteva umanjenje cene ili da raskine ugovor u pogledu te robe. Sve troškove koji su neophodni da bi se roba saobrazila ugovoru, a naročito troškove rada, materijala, preuzimanja i isporuke, snosi sajt www.nikku.rs;
 • da u slučaju prijema robe potrošač ustanovi da artikal želi da zameni za drugi artikal, koji može biti veće, manje ili iste cenovne kategorije od prethodno poručenog, potrošač može zameniti artikal u roku od 14 dana na način kako je to definisano na strani ZAMENA;
 • da u slučaju prijema robe potrošač istu ne želi da zadrži, ima pravo na odustajanje od ugovora i povraćaj sredstava u visini plaćene kupoprodajne cene za predmetnu robu, u roku od 14 dana na način kako je to definisano na strani PRAVO NA ODUSTAJANJE;
 • da za robu koja je poručena putem ONLINE prodavnice potrošač ima pravo da izjavi reklamaciju na već korišćen proizvod, na način koji je definisan za robu kupljenu putem ONLINE prodavnice. Način i postupak izjavljivanja reklamacije možete pronaći na strani REKLAMACIJE;

NIKKU zadržava pravo da može menjati ove uslove bez prethodnog obaveštavanja svojih potrošača. Savetujemo da potrošač prilikom naručivanja proizvoda proveri trenutno važeće uslove.

S poštovanjem,                                

NIKKU

 

REKLAMACIJE

Reklamacije na podatke ili pogrešnu vrstu robe

Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije ustanovili da isporučena roba ne odgovara naručenoj ili podaci na računu nisu odgovarajući, molimo Vas da nas, najkasnije u roku od 24h od trenutka prijema pošiljke, pozovite telefonom na broj 064/1009-177, ili pošaljete e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na e-mail office@nikku.rs i opišete kakav problem imate. Ili možete preuzeti reklamacioni list sa linka na kraju ovog teksta, popuniti ga i sa robom poslati na našu adresu. U najkraćem mogućem roku, odgovorćemo na izjavljenu reklamaciju elektronskim putem (e-mail) tako što ćemo potvrditi prijem reklamacije, odnosno saopštiti broj pod kojim je zavedena Vaša reklamacija u evidenciji primljenih reklamacija  i obavestićemo Vas o daljem postupanju. Rok za odgovor na reklamaciju je 8 dana a za rešavanje reklamacije je 15 dana od trenutka prijave iste.

Preuzmite reklamacioni list OVDE.

Reklamacije na oštećenje u transportu

Veoma je važno da sva oštećenja u transportu, vidljiva na pakovanju proizvoda odmah prijavite kuriru koji vam isporuči robu. Svako oštećenje pri transportu kupac je dužan da prijavi u roku od 24h od prijema robe.

Ukoliko uočite takvo oštećenje, nemojte potpisati prijem pošiljke ili zamolite kurira da sačeka dok proverite da li je oštećenje na pakovanju uslovilo i oštećenje samog proizvoda. Ukoliko proizvod nije oštećen, i svi komadi su na broju, možete potpisati prijem pošiljke.

 

POVRAĆAJ SREDSTAVA

 • Kontaktirajte nas pozivanjem na kontakt telefon 064/1009-177
 •  Ili nam pošaljite email na adresu: office@nikku.rs

Potrebni su nam sledeći podaci: Vaš broja računa/otpremnice, Vaš JMBG (opciono), broj dinarskog tekućeg računa i naziv banke u kojoj imate navedeni račun.

Kada dostavite potrebne podatke, biće kreirana dokumentacija koja će Vam sa procedurom za povraćaj sredstava biti prosleđena na email adresu koju ste ostavili prilikom kreiranja porudžbine.

Povraćaj sredstava se vrši isključivo na gore navedeni način, uplatom na dinarski tekući račun i nije moguće slati novac po kuriru u gotovini.

U slučaju vraćanja robe ili povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno izvršio plaćanje nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, NIKKU je u obavezi da povraćaj izvrši isključivo putem VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja. To znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Molimo Vas da poručeni artikal za povraćaj ne šaljete na adresu sedišta naše firme, adresu koja je navedena na račun-otpremnici, već da se prethodno dogovorite sa zaposlenim u našoj Online prodavnici tako što ćete nas kontaktirati na gore naveden način.

Ukoliko primimo takav neoznačeni paket, moraćemo da ga vratimo pošiljaocu o njegovom trošku.

 

PRAVO NA ODUSTAJANJE

Poštovani kupci obaveštavamo Vas da se u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača („Sl.Glasnik RS“ br.62/2014, 6/2016-dr.zakon i 44/2018-dr.zakon) kupovina preko našeg web sajta (naše online prodavnice) www.nikku.rs smatra prodajom na daljinu. Ugovor o prodaji na daljinu možete preuzeti ovde.

Ukoliko ste se predomislili u vezi sa kupovinom ili nakon isporuke paketa zaključite da vam ne odgovara veličina, boja, model i slično, unutar već navedenih 14 dana moguće je izvršiti zamenu ili dobiti povrat uplaćenog novca.

Ukoliko želite da odustanete od kupovine postupak je jednostavan:

1.    Pošaljite nam na email adresu office@nikku.rs Obrazac o odustajanju od kupovine. Rok za slanje ovog obrasca/izjave je 14 dana od trenutka zaključenja ugovora između potrošača i trgovca.

2.    Potvrdićemo Vam prijem izjave i broj pod kojim je zavedena. Naš operater će Vam dostaviti adresu na koju treba da vratite kupljen proizvod.

3.    Proizvod treba da vratite najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste poslali obrazac za odustajanje.

4.    Nakon prijema proizvoda i stručne verifikacije njegove ispravnosti uplaćen novac će Vam biti vraćen u najkraćem roku a najkasnije za 14 dana.

5.    Ukoliko odustanete od ugovora pre isporuke proizvoda uplaćen novac će Vam biti vraćen u najkraćem roku a najkasnije za 14 dana.

U slučaju bilo kakve nejasnoće vezane za kupovinu u našoj Online prodavnici možete nam se obratiti putem email adrese office@nikku.rs ili nas pozvati telefonom na broj 064/1009-177 u periodu od 08 - 16h svakog radnog dana.

Napomena: Potvrdom porudžbine, klikom na dugme POTVRDI, saglasni ste sa uslovima odustajanja od ugovora, tj. pravom na odustajanje.

 

NAČINI PLAĆANJA

Proizvode koje želite da poručite putem internet prodavnice, možete platiti na više načina:

 • plaćanje pouzećem gotovinski u trenutku isporuke
 • platnim karticama tokom procesa kupovine na sajtu
 • uplatnicom u pošti ili banci

Potrošač robu može platiti pouzećem ili putem Interneta platnim karticama VISA, Maestro, Amex ili MasterCard koje podržavaju plaćanje preko Interneta. Potrošač prilikom kreiranja porudžbenice pritiskom na taster POTVRDI preuzima obavezu plaćanja naručene robe.

PLAĆANJE GOTOVINOM PRI ISPORUCI POŠILJKE

Opcija plaćanja pouzećem Vam omogućuje da vrednost porudžbine podmirite prilikom same dostave na navedenu adresu, tek kada robu vidite pred sobom. Plaćanje pouzećem se vrši isključivo u gotovini, kuriru prilikom same isporuke na navedenu adresu.

PLAĆANJE PLATNIM KARTICAMA

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke.

Nijednog trenutka podaci o Vašoj platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

*Unos i provera podataka isključivo se obavljaju između korisnika kartice i banke Intesa, a Internet trgovac nema uvid u podatke koji se razmenjuju.

Sva plaćanja se biti obavljena u dinarima (RDS). Ukoliko se plaća platnim karticama inostranih Banaka izdavalaca, dinarski iznos transakcije će biti kovertovan u settlement valutu Banke (EUR) prema kursu Narodne Banke Srbije. Pri zaduživanju Vaše platne kartice, već konvertovan iznos će se konvertovati u Vašu lokalnu valutu, prema kursu koji primenjuju operatori platnih kartica.

Na ovoj stranici je potrebno da unesete sledeće podatke: 

Description: C:\Users\NBSOFT32\Desktop\nacini-placanja-1.jpg


Broj kartice, datum isteka i CVC2/CVV2 kod, koje možete pročitati sa Vaše kartice. 

Description: http://www.aura.co.rs/files/images/Screenshot_1.png

 

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke.

Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.


*Unos i provera podataka isključivo se obavljaju između korisnika kartice i banke Intesa, a Internet trgovac nema uvid u podatke koji se razmenjuju.

Plaćanje nije moguće u stranoj valuti, već isključivo u valuti RSD. Plaćanje je moguće platnim karticama domaćih i inostranih banaka.
Kupac koji koristi uslugu online plaćanja karticama preko www.nikku.rs. mora ispunjavati sledeće uslove:
Isporuka robe je moguća samo na teritoriji Republike Srbije, na adresi navedenoj u porudžbini.
Samo vlasnik platne kartice može izvršiti plaćanje.

Želimo Vam uspešnu kupovinu.

 

PLAĆANJE KARTICAMA

Svoju narudžbinu možete platiti koristeći Visa, Visa Electron, MasterCard, Amex ili Maestro platnu karticu. Kartica mora biti odobrena od strane banke izdavaoca za online (Internet) plaćanje.

Prilikom online naručivanja, odabirom odgovarajućeg načina plaćanja bićete preusmereni na stranicu banke Intesa koja je zaštićena i sigurna za ovakav način plaćanja. Na ovoj stranici je potrebno da unesete sledeće podatke: Broj kartice, Datum isteka i  CVC2/CVV2 kod, koje možete pročitati sa Vaše kartice.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke.

Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

*Unos i provera podataka isključivo se obavljaju između korisnika kartice i banke Intesa, a Internet trgovac nema uvid u  podatke koji se razmenjuju.

Plaćanje nije moguće u stranoj valuti, već isključivo u valuti RSD. Plaćanje je moguće platnim karticama domaćih i inostranih banaka.

Kupac koji koristi uslugu online plaćanja karticama preko online prodavnice www.nikku.rs mora ispunjavati sledeće uslove:

 • Isporuka robe je moguća samo na teritoriji Republike Srbije, na adresi navedenoj u porudžbini.
 • Samo vlasnik platne kartice može izvršiti plaćanje.

Želimo vam uspešnu kupovinu.

 

ZAMENA VELIČINE I ZAMENA ARTIKLA ZA DRUGI

Proizvod se u zakonskom roku može zameniti za drugi, pod uslovom da nije oštećen i korišćen a troškove vraćanja snosi kupac. Kao kupac možete ali niste obavezni da navedete razloge zamene.

Zamena se mora izvršiti u zakonskom roku od 14 dana od dana prijema pošiljke.

 • U slučaju odstupanja od navedene specifikacije obavezujemo se da Vam proizvod zamenimo za drugi, a sve troškove snosi Online prodavnica www.nikku.rs.
 • Garancija ne važi u slučaju defekta nastalog kao posledica neodgovarajuće upotrebe.
 • U slučaju zamene proizvoda za drugu veličinu, prodavac je u obavezi da izvrši zamenu ukoliko taj proizvod postoji na stanju. Ukoliko kupljeni proizvod  za koji se traži zamena ne postoji na stanju u tom trenutku, prodavac je dužan da proizvod zameni za drugi po želji kupca, uz eventualnu doplatu ili vraćanje razlike u ceni. Za slučaj nepostojanja mogućnosti zamene prodavac je dužan da kupcu vrati novac, a troškove vraćanja snosi kupac.

Za uvažene reklamacije, prodavac www.nikku.rs snosi sve troškove transporta.

 

POLITIKA PRIVATNOSTI

Izjava o zaštiti privatnosti

U ime Online prodavnice NIKKU obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca.

Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge.

Sve informacije se čuvaju na sigurnom i u skladu sa internom polisom o bezbednosti mogu biti upotrebljeni za:

1. Proveru i isporuku narudžbina

2. Pružanje podrške kupcu

3. Pomoći pri sprečavanju prevara (provera kreditne kartice)

4. Administracija nagradnih igara

5. Vođenje vaše istorije kupovine

Prilikom kreiranja porudžbine (naloga) na www.nikku.rs saglasni ste sa gore navedenim stavkama o upotrebi podataka.

Pored navedenih prikupljamo, analiziramo i obrađujemo podatke o proizvodima koje naši posetioci traže i kupuju, kao i o stranicama koje posećuju. Te podatke koristimo da bismo poboljšali ponudu i izgled naših stranica, i omogućili kupcima jednostavnije korišćenje i sigurniju kupovinu.

Obavezujemo se da prikupljene podatke ne koristimo ni u koje druge svrhe.

Cookies

www.nikku.rs koristi „cookies“ da Vam pomogne da prilagodite korišćenje interneta Vašim potrebama.

Cookie je tekstualni fajl koji je smešten na Vašem hard disku od strane web servera. Cookie-ji ne mogu biti korišćeni da pokrenu program ili da isporuče virus Vašem računaru.

Cookie-i su jedinstveno dodeljeni Vama, i jedino mogu biti pročitani od strane web servera u domenu koji Vam ih je poslao. Jedna od osnovnih svrha cookie-ja je da obezbedi pogodnosti koje će Vam uštedeti vreme.

Saglasnost i promena uslova

Korišćenje naših servisa podrazumeva saglasnost korisnika sa navedenim uslovima korišćenja. NIKKU Online prodavnica se obavezuje da će se pridržavati svega navedenog, a sve promene uslova postaju važeće tek nakon objavljivanja na ovoj strani i slanja e-mail obaveštenja svim registrovanim korisnicima.